دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 312433
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۶

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به این که معرفی مدیران برتر در «جشنواره برترین‌ها»، مغفول مانده است، به تبیین ویژگی های طلاب و مدیران برتر پرداخت.

محمود خالقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به ویژگی های طلبه برتر، گفت: طلبه برتر، طلبه ای است الگو و نمونه که ازجهت اخلاقی، آموزشی و پژوهشی برتر باشد و درعین حال با نگاه به مشکلات، سئوالات و ابهامات دینی جامعه، خصوصا نسل جوان، خود را برای پاسخ گویی، به علوم و روش های مورد نیاز مسلح نماید و با سعه صدر و گشاده رویی، تمام توان و همت خود را جهت هدایت و دستگیری نسل جوان جامعه مصروف دارد.

وی افزود: طلبه برتر پژوهشی، کسی است که ضمن فراگیری شیوه های تحقیق ونوشتن، با چشم باز و با نگاهی ژرف و تیزبین مسائل پیرامون خود را موشکافانه رصد و تحلیل نموده و دیدگاه پژوهشی خود را برای حل مشکلات و معضلات موجود در بهترین قالب ها ارائه می نماید.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به این که شاخص های تعریف شده برای معرفی برترین ها در تمامی حوزه ها، درون سازمانی است، خاطرنشان کرد: باید با نگاهی برون سازمانی و تطبیق شاخص ها، ضمن بالا بردن سطح کیفی جشنواره، امکان رقابت جدی بانوان طلبه با بخش های هم ‌عرض بیرونی را فراهم آوریم.

خالقی ادامه داد: معاونت پژوهش برای اولین بار با هدف فوق، ارزیابی آثار رسیده به جشنواره بانوی کرامت را دقیقا براساس شاخص های جشنواره علامه حلی ارزیابی کرد.

وی تاکید کرد: معرفی «مدیران برتر» یعنی مدیرانی که توانسته باشند با بکارگیری مهارت های مدیریتی، طلاب عالم، پژوهشگر و فعال درعرصه فرهنگی را تربیت نمایند، در جشنواره برترین ها مغفول مانده است، همچنین معرفی تشکل های برتر طلبگی درعرصه های مختلف لازم به نظر می رسد، مانند معرفی هسته ها، کانون ها وانجمن های پژوهشی برتر که بهترین عملکرد و بیشترین فعالیت را داشته اند.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران با تاکید بر ضرورت ساماندهی و هدایت استعدادهای برتر حوزه، گفت: این معاونت نسبت به ساماندهی پژوهشگران و فراهم نمودن زمینه پیشرفت طلاب برتر، اقدام به تشکیل ده ها تشکل پژوهشی از قبیل هسته، کانون و انجمن نموده است که اکثر طلاب برتر درقالب این تشکل ها مشغول کارهای پژوهشی می باشند.

خالقی ادامه داد: آغاز فعالیت دفتر نخبگان و استعدادهای برتر در این معاونت نیز در راستای شناسایی، هدایت وحمایت از طلاب برتر می باشد.

وی با اشاره به اثرات مثبت و منفی برگزاری مشترک جشنواره برتر حوزه های علمیه برادران و خواهران، ابراز داشت: برگزاری مشترک مسابقات علمی با حوزه های علمیه برادران فوائدی ازقبیل معرفی بهتر و بیشتر توانمندی های پژوهشی حوزه های علمیه خواهران، رقابت جدی تر بانوان طلبه، تشویق طلاب خواهر به فعالیت بیشتر درعرصه های مختلف پژوهشی ازقبیل مقاله و کتاب را در پی داشته است، اما بدیهی است که این کار مشترک، معایبی نیز دارد که باید با کار کارشناسی و با داشتن برنامه و سند چشم انداز همه جانبه، نسبت به کیفیت اجرای این گونه مسابقات تصمیم گیری کرد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به این که لازم است به تناسب هر حوزه، برنامه ریزی های مستقلی پیش بینی شود، ابراز داشت: درخصوص برترین های پژوهشی می توان برای تمامی رشته ها باتوجه به علایق پژوهشگران، پژوهشکده های تخصصی تشکیل داد که البته مقدمات این کار ازطریق تشکیل هسته ها در مدارس فراهم آمده است.

خالقی خاطرنشان کرد: ایجاد ارتباط علمی – پژوهشی بین پژوهشگران برتر و مراکز علمی- پژوهشی مانند دانشگاه ها، پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها جهت استفاده بهینه از توانمندی های بانوان پژوهشگر برتر نیز می تواند در تشویق ایشان به ادامه کارهای پژوهشی تأثیر گذار باشد.

خالقی در پایان ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی مدون در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران وحمایت از طلاب پژوهشگر زمینه ارتقاء پژوهشی حوزه های علمیه را فراهم آورده تا گام به گام به موقعیت مطلوب مورد نظر مقام معظم رهبری یعنی پشتیبانی پژوهشی- دینی جامعه نزدیک تر شویم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha